Scouting

Vorige week is mijn zoon (6 jaar, ASS) officieel een scout geworden, in de groep bevers. Bij de installatie horen allerlei badges die op zijn scoutfit zijn vastgemaakt. Op de site van Scouting Nederland waren nog meer badges te vinden die de kinderen kunnen verdienen. Waaronder 1 over durven proeven… Daar moest ik mij natuurlijk even in verdiepen!

De bevers werken met een ‘leerlijn’ Hotsjietonia.
Het dorp Hotsjietonia is de plaats waar de Bevers van Scouting Nederland spelen vanaf 2010.
In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Een van deze dorpsbewoners is Rozemarijn.
Het favoriete activiteitengebied van Rozemarijn is Veilig & Gezond. Rozemarijn weet alles van koken, dit doet ze ook graag voor de bewoners van Hotsjietonia. Samen met Rozemarijn gaan de bevers pannenkoeken bakken, helpen soep maken en leren ze alles van lekker en gezond eten.

Het is voor mij als moeder (maar ook voor de kinderen) niet geheel duidelijk welke activiteit er de zaterdag staat gepland. Tot op heden lijkt me dit ook nog niet nodig voor mijn zoon, omdat ik in zijn gedragingen geen onrust zie en het allemaal nog als leuk wordt ervaren. Hoe zal dat zijn als er toch moeilijkheden gaan komen? Kortom, het was net even tijd voor een klein gesprekje met de leidinggevende.

En ook hier is het net als op school, deel je zorgen, deel je gedachten die je als ouder hebt. Juist dan kan er meer begrip zijn van de andere volwassene die deel uitmaakt van het leven van je kind.
Een afspraak staat nu dat ik van tevoren word ingelicht wanneer de badge van Rozemarijn gehaald kan worden, maar ook wat er wordt geproefd. Ook wordt de aardbei die al goed wordt gegeten ook op het ‘menu’ gezet. Fantastisch!